»Kruh zavzema pomemben delež v prehrani večine prebivalcev, zato predstavlja odlično priložnost za izboljšanje profila prehranskega vnosa celotne populacije, na tem področju pa je tudi še veliko priložnosti za izboljševanje sestave živil s strani nosilcev živilske dejavnosti«
»Zadosten vnos prehranskih vlaknin je povezan z nižjim tveganjem za pojav bolezni srca in ožilja, sladkorne bolezni tipa 2, raka debelega črevesa ter tudi za preprečevanje težav z zaprtjem in povišanim holesterolom.«
»Oljčno olje vsebuje pretežno enkrat nenasičene maščobne kisline tudi do 75 odstotkov, in je zato oksidaciji podvrženo bistveno manj kot rastlinska olja z visokim deležem večkrat nenasičenih maščobnih kislin.«
»Če želimo v oljčnem olju ohraniti kar največ za zdravje koristnih snovi, predvsem antioksidantov, je najbolje, da ga uporabljamo za hladne jedi, ali pa da ga dodamo v čim kasnejši fazi kuhanja.«
»Pri ženskah pogosteje ugotavljamo nezadostne zaloge železa, še posebej pri ženskah v rodni dobi. Spol se je tako izkazal kot pomemben dejavnik, ki lahko vpliva na morebitno pomanjkanje železa.«
»Namen projekta je spodbujati inovativnost domačih proizvajalcev pri razvoju živil in potrošnikom zagotoviti pestrejši izbor kakovostnih živil z ugodno hranilno sestavo.«